Real Noorderwijk won vrijdagavond van Pibo Tongeren met 10-4 en is klaar voor de topwedstrijd van volgende week in en tegen Bocholt. 'Limburg we zijn onderweg en we komen om te winnen'.

Real Noorderwijk - ZVC Pibo Tongeren 10 - 4
Beloften 11 - 2

Iedereen paraat voor de laatste match in aanloop naar de kampioenenpartij in Bocholt. De beloften gaven alvast het goede voorbeeld en zorgden voor dubbele cijfers en stuurden de regerende kampioen met het schaamrood op de wangen terug richting Ambiorix. De cijfers zeggen voldoende en uitblinker Scheerens (wekelijks) was samen met Niels Caers de grote slokop, ieder met 3 doelpunten. De Noorderwijkse beloften blijven op drie punten van leider Houthalen maar met twee inhaalwedstrijden zitten de youngsters van coach Geyskens op schema.

De grote jongens waren niet tijdig wakker in hun wedstrijd. Na een kwartier spelen was het immers 0 – 1 via Froidmont en niet eens onverdiend. Was er een verrassing in de maak ? Real kroop veel te diep terug voor doelman Aps en acteerde slap. Er was een schop onder de kont nodig en die kregen ze van coach Schapmans vooraleer Raguragui de gelijkmaker op het bord zette. Naser Skeric bracht de thuisploeg op 2 – 1 en Cosemans snel op 3 – 1. En toen was het over voor Tongeren.

Real was wakker geschoten en na een prachtige collectieve aanval kon Mike Verheyen net voor rust uitdiepen tot 4 – 1. Na de pauze ging het licht helemaal uit bij de bezoekers. Noorderwijk deed wat het wou, elke aanval bracht Pibo in de problemen. Skeric scoorde nog drie keer en bracht zijn seizoenstotaal op 28 treffers. Hij blijft dan ook topschutter in 2e. Brecht(je) Cosemans deed niet onder en scoorde drie keer. Een herboren Issam zorgde voor het tiende doelpunt. Tussendoor hadden Derwag, Smeets en Sax met enige thuishulp voor de bezoekende doelpunten gezorgd.

Op het eerste kwartier na een uitstekende partij voor Real. Iedereen is er klaar voor, de sfeer is optimaal en de plaatsjes zijn superduur. Dit Noorderwijk wil volgende week de scalp van leider Bocholt.

Limburg we zijn onderweg en we komen om te winnen !!!

Doelpuntenmakers: Cosemans(3),Issam(1),Skeric(4),Verheyen(1),Raguragui(1)

Real Noorderwijk speelde met : Aps, Bomboi, Cosemans, Skeric, Hermans, Verheyen, Lagouireh, Issam Elouadi, Scheerens, Raguragui, Lauwers en Van Bael